Allégatan

Nästan en kilometer lång sträcker sig Allégatan från högskolan i norr till Pinocchio-skulpturen i söder. Det här är Borås paradgata där alla vill åka när studenten har tagits eller då IF Elfsborg har vunnit SM-guld. Butikerna på gatan ger en naturlig kundström och det finns ett utbud av såväl detaljhandel, livsmedel som banker och restauranger.

DAGENS UTBUD

Gastronomi elva
Lilla bro
Mariella inredning
Wahlströms konst
Vila vandrarhem
Oliven
Buketten
Lindex
City caféet
The body shop
Joel
Studio mei
Borås nagal
Cassise
Kaffehörnan
Specsavers
Idéguld
Mariamaria
Pret
Jolina
Fait
Vivåga
Indiska
Smycka
Bågelins
Åhléns
Cassels
Skopilen
Team sportia
Cervera

Närmare en kilometer lång sträcker sig Allégatan från högskolan i norr till Pinnochio-skultpturen i söder. Det här är Borås paradgata där man vill åka när studenten tagits eller då Elfsborg vunnit SM-guldet. Butikerna på gatan ger en naturlig kundström och det finns ett utbud av såväl detaljhandel, livsmedel som banker och restauranger.

Vi vill skapa mer puls, liv och rörelse. En gata med stop-and-go-funktion där du stannar till för att hämta en take-away-lunch och kaffe. Och tänk om vi kunde skapa mer plats och bättre framfart med bil och cykel? Framför oss ser vi en levande affärsgata med generösa öppettider och ett ännu bredare utbud – hela vägen. Vad ser du?